Preparation
Συστατικά

Τόρτε σοκολάτας-μελιτζάνας με σμέουρα

Μέθοδος


Για το κέικ

  1. Ψήσιμο - ψήστε τις μελιτζάνες για 30 λεπτά στους 180°C/350°F/Gas 4
  2. Αναμίξτε - τον πουρέ μελιτζάνας με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το άρωμα βανίλιας σε μίξερ
  3. Χτυπήστε - κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του ασπραδιού αυγού σε σκόνη και χτυπήστε τα ελαφρά μέχρι να αναμιχθούν καλά.
  4. Όλα μέσα - προσθέστε το ξηρό μίγμα στο υγρό μέχρι να αναμιχθούν καλά, προσθέτοντας τη λιωμένη σοκολάτα. Νοστιμιά!
  5. Ώρα για ένα τσαγάκι - τοποθετήστε το μίγμα σε ταψί 20 εκ. και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 170°C/338°F/Gas 3

 

Για την επικάλυψη

  1. Τελευταίες πινελιές - Μόλις κρυώσει, επικαλύψτε με σμέουρα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

 

Βασική συμβουλή
Το ακατέργαστο κακάο έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία σας σε σύγκριση με το κακάο για ροφήματα. Περιλαμβάνει μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, σίδηρο και κάλιο, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ενισχύει τη διάθεσή σας.

Περισσότερα γευστικά γλυκά φούρνου